Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Horizontalna pitanja u projektnom prijedlogu

9.3.2020, , Izvor: Verlag Dashöfer

4.4 Horizontalna pitanja u projektnom prijedlogu

Verlag Dashöfer d.o.o.

Horizontalna pitanja temeljena na horizontalnim načelima važan su dio svake projektne prijave odnosno projektnog prijedloga. U dijelu prijavnog obrasca koji se odnosi na horizontalna pitanja obrazlažemo doprinosi li naš prijedlog i na koji način horizontalnim temama. U natječajima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski resursi 2014.-2020. horizontalne teme su:

1. Jednake mogućnosti

2. Održivi razvoj i zaštita okoliša

3. Dobro upravljanje, uključujući suradnju s civilnim društvom

Kada obrazlažemo doprinosi li naš projektni prijedlog jednakim mogućnostima, potrebno je osvrnuti se na teme poput osiguranje pristupačnosti osobama s invaliditetom, promicanje nediskriminacije po rodnoj, spolnoj, vjerskoj i drugoj osnovi i sl. Potrebno je opisati kako su navedene teme uključene u projektni prijedlog od faze pripreme projekta do njegovog završetka (npr. uključivanje osoba s invaliditetom u projektne aktivnosti).

Kada obrazlažemo doprinosi li projekt održivom razvoju i okolišu, potrebno je objasniti kako je ta tema uzeta u obzir prilikom planiranja i pripreme projekta. Utječe li naš projekt pozitivno ili negativno na okoliš ili ima neutralan utjecaj?

Načela dobrog upravljanja temeljena su na odgovornosti (prema zajednici, ljudima, okolišu i sl.), transparentnosti djelovanja (podizanje povjerenja), upravljanju u skladu s potrebama šire zajednice, koherentnosti u djelovanju, te usmjerenosti na učinkovitost, djelotvornost i ekonomsku održivost svake pojedine

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: