Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Ključne vještine upravljanja

29.8.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

1.1.2 Ključne vještine upravljanja

Verlag Dashöfer d.o.o.

 Generalni menadžment/upravljanje je širok pojam koji se bavi svim aspektima upravljanja organizacijom. Između ostaloga, ono uključuje:

  • - financije i računovodstvo, plaće i marketing, istraživanje i razvoj, proizvodnja i distribucija
  • - strateško planiranje, taktičko planiranje i operativno planiranje
  • - organizacijske strukture, organizacijsko ponašanje, osobno administriranje, naknade, nagrade i razvoj karijera
  • - upravljanje radnim odnosima kroz motivaciju, delegiranje, nadzor, razvoj timova, upravljanje konfliktima i drugim tehnikama
  • - vlastitim upravljanjem kroz upravljanje vremenom, stresom i drugim tehnikama

Opće upravljačke vještine osiguravaju dosta toga kao temelj za razvoj projektnih upravljačkih vještina. Često su ključne za voditelja projekta.

Bez obzira o kakvom se projektu radi, neka od vještina iz područja općih menadžerskih vještina može biti neophodna. Dalje navodimo osnovne upravljačke vještine za koje postoji vrlo velika vjerojatnost da će utjecati na provođenje projekta.

Isto tako postoje mnoge opće upravljačke vještine koje su relevantne samo za određene projekte ili za primjenu u određenim područjima rada. Na primjer, sigurnost članova tima je ključno za doslovno sve građevinske projekte, odnosno od manje važnosti na projektima razvoja softwera.

Vođenje

Postoji razlika između vođenja i upravljanja iako je oboje bitno: prvo bez drugoga osigurava nekvalitetne rezultate. Prema nekim autorima, upravljanje se primarno odnosi na osiguranje dobivanja ključnih

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: