Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Praktični alati za izradu

29.8.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

1.3 Praktični alati za izradu

Verlag Dashöfer d.o.o.

Iako se već do sada možda sama metodologija čini komplicirana, ona osigurava nekoliko jednostavnih alata koji u cijelom procesu osiguravaju relevantne informacije za izradu i pripremu vašeg projekta.

Ovi alati osiguravaju postizanje relevantnosti, izvedivosti i održivosti vašeg projekta.

Bitno je da prilikom pripreme projekta prođete kroz sve ove mehanizme jer ćete ih kasnije i u drugim situacijama moći koristiti. To su:

  • - BRAINSTORMING ili tzv. „oluja mozgova” – sa svojim suradnicima na projektu vrlo jednostavno na list papira ispišete sve probleme koji se javljaju u vašem okruženju ili su relevantni, ako ste se do sada uspjeli već fokusirati na problem kojim ćete se u projektu baviti. Ovo možete napraviti svatko zasebno, a kasnije svi zajednički prodiskutirati rezultate i eventualno dopisati ili odbaciti neke probleme. Sljedeći korak koji možete napraviti je grupiranje tih problema ili pitanja kako bi izbjegli njihovo ponavljanje budući da ste iste probleme definirali na različiti način.
  • - ANALIZA DIONIKA – kako bi osigurali kvalitetnu analizu svih vaših potencijalnih korisnika, partnera ili suradnika na projektu, potrebno je načiniti njihovu detaljniju analizu. Ova analiza se sastoji u procjeni njihove uključenosti u projekt, njihovih očekivanja, kapaciteta da sudjeluju u projektu, njihovih strahova. Isto tako, pomoću alata koji se zove „power interes matrix”, procjenjujete njihovu moć i utjecaj na vaš projekt.
  • - ANALIZA PROBLEMA – za
 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: