Nedostupan dokument, obavezna prijava
Input:

Strateški okvir u Republici Hrvatskoj i EU fondovi

29.8.2019, , Izvor: Verlag Dashöfer

2.14 Strateški okvir u Republici Hrvatskoj i EU fondovi

Verlag Dashöfer d.o.o.

Na razini Republike Hrvatske, Sporazum o partnerstvu ključan je strateški dokument usvojen 30. listopada 2014. godine. On predstavlja krovni plansko-programski dokument kojim je utvrđena nacionalna strategija za korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova, a kojom se ispunjavaju zajednički europski ciljevi.

Kao pripremu za punopravno članstvo u Europskoj uniji, Republika Hrvatska je prošla kroz proces programiranja. To je proces pripreme programskih dokumenata kojim se država članica priprema te stvara preduvjete za korištenje sredstava iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda za sedmogodišnje razdoblje. Programiranjem se definiraju vizija razvoja i prioriteti, razvojni ciljevi, područja ulaganja i koncentracija sredstava.

Operativni programi su plansko-programski dokumenti u kojima se detaljnije opisuju i razrađuju mjere i aktivnosti za učinkovitu provedbu i korištenje EU fondova, a važno je napomenuti da se područja koja nisu navedena u strateškim dokumentima ne mogu sufinancirati sredstvima iz fondova

 
 Pošaljite nam povratnu informaciju
Što mislite o našem portalu?
Vaša poruka je uspješno poslana.
Input: